Друга ліга. Володимир Гладкий – герой 2-го туру
Категория
Спорт
Дата публикации

Друга ліга. Володимир Гладкий – герой 2-го туру

Друга ліга. Володимир Гладкий – герой 2-го туру
Источник:  Sport Arena

Ярослав Кроха, Sport Arena

Лише перший сезон проводить у професіональному футболі 21-річний нападник Скали Володимир Гладкий, але вже зміг заявити про себе на повну. Другий тур поспіль форвард стріляє дублем. Ось і в матчі другого туру проти Буковини нападник поповнив свій гольовий багаж: на його рахунку дубль і асист, що допомогло команді перемогти з рахунком 3:1.

Гладкий – вихованець УФК Львів, де вчився та тренувався. Намагався закріпитися у Карпатах, навіть був на зборах з головною командою. У підсумку Карпати з ним контракт не продовжили, Володимир мав бажання пограти на іншому рівні, але пристав на пропозицію тренера, якого давно знав і в якого починав свою перші кроки, Романа Гнатіва.

В Скалу Гладкий перейшов разом зі своїм другом Дмитром Полюганичем і поки все складається в них як слід.

Скала через відомі причини змушена була почати з чистого листа, адже команда зібралася напередодні і навіть не поїхала на матч першого раунду Кубка через кадрові проблеми. Весною команда не вражала своїми результатами, тому і мала на меті реабілітуватися перед вболівальниками. Перед тренерським штабом Романа Гнатіва стояло складне завдання – награти склад за короткий проміжок часу.

Але ніхто не міг і подумати, що Скала стане справжньою сенсацією Другої ліги, а Володимир Гладкий гучно заявить про себе на професіональному рівні. Вихованець УФК Львів є однофамільцем відомого форварда Динамо, так само яскраво діє попереду, хоча за грою є радше гравцем іншого типу. Якого саме? Розпитаємо в його одноклубників.

«Нам довелося знайомитися між собою в команді на тренуваннях, — говорить форвард Олександр Бегашов. — Знайомилися і було помітно, що у нас гарний потенціал. На тренуваннях Володимир Гладкий працював сумлінно, було помітно, що він технічний нападник, який постійно вдосконалюється, працює над собою. Поки що наш бомбардир заслуговує лише на компліменти»

За словами Бегашова, Гладкий є командним гравцем. «У випадку з третім голом у ворота Буковини, Володя не став пробивати по воротах, хоча опинився один на один з кіпером, а віддав мені передачу. Для нападника важливо забивати в кожному матчі , але Гладкий дотримується принципів командної гри. Переконаний, що партнер подарував мені цей гол для моєї впевненості, адже забитий м’яч був важливий для мене як для форварда», — переконує Бегашов.

Роман Гнатів в УФК Львів працював із цим футболістом, знає його можливості, тому радий був запросити його до команди. «Я знав, що Володимир розірвав контракт з Карпатами. Спочатку він не хотів грати в Другій лізі, хотів знайти собі команду, яка буде за рангом вище. Домовилися, що якщо Володимир не знайде собі команду, то може пограти в нашому клубі задля отримання ігрової практики. Так сталося, що він і Полюганич приєдналися до нашої команди і гадаю, поки ніхто і сторін про це не шкодує».

У Скалі Володимир Гладкий грає на позиції центрального нападника. Він довів, що вміє забивати. «Його м’ячі завжди є трудовими, — говорить Гнатів. — Причому, гравець вміє реалізовувати свої моменти, може віддати результативну передачу. Вміє з кожного епізоду вичавити максимум. Володимир – розумний футболіст. Можливо, не відзначається реактивною швидкістю, але може притримати м’яч, прикрити його корпусом. Гладкий – не типовий центральний нападник, його зріст всього 178 см, але свої моменти вміє реалізовувати. Я за нам слідкував ще в ДЮФЛ, де, бувало, він за сезон забивав по 23 м’ячі. Головне завдання нападника – забивати і Володимир з цим справляється на відмінно».

У матчі з Буковиною Полюганич відзначився гольовою на партнера у випадку з першим голом, а другому – дезорієнтував захисника суперника хибним рухомі м’яч потрапив з лівого флангу точно у ноги Гладкому. Своєю можливістю форвард скористався на всі сто.

«Ми чудово відчуваємо один одного на футбольному полі, – розповів про одноклубника його товариш Дмитро Полюганич. – Приблизно з восьмого класу постійно граємо разом. Хочеться відзначити технічне оснащення Володимира, який може обіграти будь-якого опонента в умовах обмеженого часу. З дитинства Володя визначався серед інших філігранною технікою. Він завжди залишався після тренування і відпрацьовував технічні прийоми, працював з м’ячем».

За словами футболіста, Гладкий закоханий в футбол, але навчання в школі не пропускав. В УФК всі мали навчатися дуже добре і Володимир не був виключенням. «Погодилися на пропозицію Скали, адже потрібна була ігрова практика, — пояснює він. — Володимир за гру і по п’ять м’ячів забивав, як це було якось у фінальній частині ДЮФЛУ, тому я не був здивований його результативністю на початку сезону».

Гладкий ніколи не відзначався егоїзмом, завжди віддає, якщо партнер знаходиться в кращому становищі. Його цінність в грі на команду, говорить Полюганич. «Раніше вдвох грали в юнацьких збірних різних вікових категорій – U-15, U-17. У Карпатах здебільшого грали за дублерів, але одного разу випала можливість поїхати на збори з Карпати, де тренером був Йовичевич. На жаль, не вдалося завоювати місце в команді, але ми рук не опускаємо, а ще більше працюємо над собою», — згадує Дмитро Полюганич.

Читайте також:

• Вторая лига. Итоги 2-го тура

• Вторая лига. Сборная 2-го тура

• Вторая лига. Видео матчей 2-го тура

• Вторая лига. Лучший тренер 2-го тура

• «Слово – не воробей». Подборка мнений после 2-го тура Второй лиги

«Зараз команда з повною відповідальністю налаштовується на матч з Агробізнесом, — розповідає Роман Бегашов. — Знаємо, що суперник перед собою ставить серйозні завдання, мають на меті вийти в Першу лігу. Розуміємо, що перед своїми вболівальниками ми повинні демонструвати хороший футбол і налаштовуємося на перемогу. Хочемо закріпитися на першому місці».

І якщо скромний Володимир Гладкий і Ко продовжать в тому ж дусі, то історію Агробізнеса вдасться переписати. Адже за словами Бегашова, про безпрограшну клубну історію майбутнього суперника у команді знають і зроблять все для власної перемоги.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?