Невідомий «Інстаграм»: 10 корисних функцій
Категория
Интересное
Дата публикации

Невідомий «Інстаграм»: 10 корисних функцій

Невідомий «Інстаграм»: 10 корисних функцій
Источник:  online.ua

Здається, сьогодні без «Інстаграму» нікуди: одні розповідають про своє життя та подорожі, інші рекламують товари або компанії. Тут усім вдається знайти свою публіку, та не всі вивчили корисні функції цієї соцмережі.

#1 Знайти лайкнуті пости

Інколи ми бездумно лайкаємо пости у стрічці, а за декілька днів розуміємо, що потрібно якийсь із них знайти. Варіантів усього два: можна гортати стрічку знову, поки не знайдеш потрібну інформацію, а можна зазирнути у спеціальну вкладку. Для цього зайди на свою сторінку, перейди в налаштування і натисни кнопку «лайкнуті пости» – там будуть усі вподобані фото і відео.

Реклама

#2 Забрати відмітку на фото

Ми всі обираємо фото, на яких вийшли добре саме ми, навіть якщо там є й інші люди. А інколи «інші люди», на яких не дуже-то й зважали, – це ми. У такому разі невдалі фото, де нас відмітили, можна прибрати з профілю і зняти відмітку. Для цього зайди в налаштування фотографії, далі – «видалити відмітку» і «не показувати в профілі».

#3 Бізнес-акаунт

В «Інстаграмі» можна дізнаватися, що у твоєму профілі підписникам подобається більше і взагалі скільки людей зі всього світу бачили твої пости. Для цього підключи в налаштуваннях «бізнес-акаунт». Після цього з’явиться кнопка на сторінці для зв’язку з тобою, і тобі покажуть статистику. За додаткову плату з’явиться можливість рекламувати свої фотографії. До речі, після підключення послуги можна обрати, як підписати свою сторінку: персональний блог, компанія чи якось інакше.

#4 Збережені та їх колекції

Можеш не боятися, що втратиш якийсь класний пост. Тобі всього лише треба його зберегти, натиснувши прапорець під ним. Також можна додавати все збережене в різні колекції та продивлятися гарні фотографії, коли з’явиться вільна хвилинка. Сам розділ зі збереженими можна знайти у своєму профілі, натиснувши прапорець зверху.

#5 Хто ще тут був?

У пошуку існує розділ «локації», де, вказавши яке-небудь конкретне місце на планеті, ти зможеш побачити всі відео й фото, зняті тут. Це також працює, коли самостійно вказуєш свою локацію і потім у пості тиснеш на неї. Так зможеш подивитися на всіх користувачів «Інстаграму», хто був тут і сповістив про це своїх підписників. А можливо, так тобі вдасться знайти цікаві місця і поділитися ними зі світом.

#6 Сповіщення про новий пост

Є люди, чиї пости не хочеться пропускати: друзі, рідні, а може, хтось із дуже класним профілем. Однак якщо перебрати з підписками, то гортати стрічку доведеться вічність, щоб проглянути все нове. Тож увімкни сповіщення про нові пости, зайшовши на сторінку потрібної людини. Ці нехитрі дії також вплинуть на те, де будуть розміщені публікації з цього профілю у твоїй стрічці: вони будуть вище, аніж інші.

#7 Видаляй та поновлюй

Архівування – дуже корисна функція, особливо коли тобі періодично набридають опубліковані записи. Натисни кнопку «архівувати» в налаштуваннях посту. Так ти прибереш фото, але всі лайки, коментарі та статистика збережуться, просто ніхто, окрім тебе, більше не зможе їх побачити. Якщо ж захочеш повернути заархівоване, то воно з’явиться на тому самому місці сторінки, де було.

#8 Однорідний фон в історіях

Інколи історії в «Інстаграмі» – це не тільки спосіб поділитися хорошим моментом, а ще й написати певний текст. Можливо, ти з тих, хто любить заливати всі фото чи відео в історії напівпрозорим кольором, щоб текст було краще видно. Тож наступного разу просто вибери потрібні налаштування пензля і затисни на кілька секунд певний колір замість того, щоб водити пальцем по всьому екрану.

#9 «Інстаграм» дбає про своїх користувачів

Якщо шукати щось у цій соціальній мережі за конкретними словами, наприклад, «анорексія», то служба підтримки «Інстаграму» запропонує допомогу. «Пости зі словами або тегами, які ви шукаєте, заохочують поведінку, яка може призвести до шкоди здоров’ю або навіть смерті. Якщо ви переживаєте певні труднощі, ми хотіли б допомогти». Саме такий напис з’явиться на екрані. Пости все одно зможеш побачити, але попередження буде в усякому разі. Щоправда, коли шукаєш українською, таке застереження поки не бачиш. Натомість можеш спробувати запит англійською або російською.

#10 Зайва увага

Якщо твій профіль набрав обертів, тоді ти, напевне, можеш бачити, що не всі коментарі приємні. Звісно, можна заблокувати окремих людей, але також можна в розширених налаштуваннях до фото обрати «вимкнути коментарі». І ось уже жоден троль не може тебе діставати.

До речі, функція щодо окремих людей доступна для історій. У налаштуваннях свого акаунту ти можеш обрати «показувати всім, окрім…» і вказати людей, які не бачитимуть твоїх історій.

Автор Тетяна Ольшевська

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?