15 невідомих функцій Facebook
Категория
Интересное
Дата публикации

15 невідомих функцій Facebook

15 невідомих функцій Facebook
Источник:  online.ua

Українська аудиторія Facebook невпинно збільшується і новеньким у ньому не так уже й просто розібратися на початку. Та навіть якщо ти користуєшся соцмережею вже давно, є безліч функцій, про які ти не здогадуєшся.


1. Пошук користувачів за номером

Тебе набирає дивний номер і ти не знаєш, чий він? У Facebook є функція пошуку за номером, для чого достатньо лише ввести його у вікно запиту й побачити, кому він належить. Звісно, це працює лише в тому разі, коли людина вказала свій номер у налаштуваннях акаунту, але більшість робить це ще під час реєстрації.

Реклама

2. Виділення тексту повідомлень

У чаті можна писати не тільки звичайним текстом, але й курсивом або жирним шрифтом. Щоправда, це спрацює лише під час листування з комп’ютера, але спробувати варто. Для цього потрібно поставити нижнє підкреслювання перед і після потрібного тексту, щоб вийшов курсив. Для жирного шрифту зроби те саме, але зірочками, а для друкованого – апострофами. Наприклад:

_курсив_
*жирний текст*
`друкований`

3. Приховані повідомлення

Не всі повідомлення у Facebook потрапляють до папки «Вхідні». Зовсім поруч є вкладка «Запити на листування», і, якщо донині тобі не спадало на думку подивитися, що там, то тепер хороший час. Туди потрапляють усі повідомлення, які надсилали люди, що не є нашими друзями у Facebook. Можливо, хтось уже доволі довгий час намагається з тобою зв’язатися, а ти навіть не знаєш.

4. На випадок смерті

Сумний привід для створення окремої функції, але Facebook продумав навіть те, що буде зі сторінкою після смерті людини. У налаштуваннях можна підключити контакти тих, хто отримає доступ до сторінки в разі смерті. Вони зможуть оновлювати певну інформацію, позначити в налаштуваннях той факт, що людини більше нема серед живих. Утім, приватна інформація, як-от приватні листування, залишаться недоступними.

5. Пошук за місцем роботи чи навчання

Якщо потрібно швидко знайти людей, які працюють у певній компанії чи навчаються в певному виші, то є функція для цього випадку. Ти просто прописуєш назву компанії в пошуку Facebook, додаючи «at». Наприклад: «at Studway».

6. Збережені записи

Немає часу прочитати довгий допис або боїшся потім його не знайти? Facebook подбав про це та створив функцію «Закладки». У правому верхньому кутку кожного посту є три крапки: натисни на них, а далі побачиш «зберегти допис». Усе збережене знайдеш у відповідному розділі на головній сторінці.

7. Піратська мова

У налаштуваннях можна змінити мову на піратську англійську, записану як English (Pirate). Користі від цієї функції – нуль, але вона цікава. Замість головної сторінки буде «головний порт», прості повідомлення займатимуть «капітанські переговори», а всі події віднині називатимуться «ґроґ фест». Тисяча чортів та Facebook, де мій папуга!

8. Блог

Якщо весь цей час ти мучишся з WordPress, щоб вести власний блог, то знай: існує можливість використовувати Facebook як звичайну блогерську платформу за посиланням. Інтерфейс доволі подібний до інших звичних, як-от уже згаданий WordPress чи інші. Сюди можна писати самим або продивлятися дописи друзів, окрім того, зберігати свої думки у вигляді чернеток і доопрацьовувати потім.

9. Зберегти потрібне

Якщо боїшся втратити важливу інформацію зі свого акаунту або переживаєш, що сторінку зламають, то можеш зберегти копію інформації собі на комп’ютер. Внизу списку налаштувань є рядок «завантажити копію вашої інформації». Усі публікації, фото, відео, повідомлення, інформація з твого профілю – все збережеться на твій пристрій у форматі архіву. Передивляйся та ностальгуй досхочу!

10. Швидкі комбінації клавіш

Спробуй таку корисну штуку: поки продивляєшся стрічку новин, натисни «j», щоб прогортати вгору, «k» – вниз, а «l» – поставити лайк. Зручно і не потрібно ніякої мишки.

11. Чим цікавий Messenger?

У Messenger є багато цікавих функцій, на які часто не звертають уваги. Наприклад, геолокація (значок компаса) набагато швидше пояснить, де тебе знайти. Якщо скинути емоджі «сердечко» чи «повітряна кулька», то можна побачити красиву анімацію. Щоправда, останнє доступне лише з телефону.

Messenger також дозволяє також створити план з друзями, якщо натиснути на значок календаря. Обираєш дату й час, а за годину до події дістаєш сповіщення. Так зручно не лише планувати свій час, а й ставити нагадування про важливі розмови, наприклад.

12. Історія кохання

Якщо в тебе стоїть статус стосунків з коханою людиною, то за цим посиланням ти зможеш побачити спільну сторінку, де будуть усі пости та фото з твоєю другою половинкою. Якщо ж нікого не зазначено, то відкриється просто твоя сторінка.

13. Ігри в Messenger

Ця функція не очевидна, бо для неї потрібно відправити емоджі або спеціальну команду. Наприклад, відправ емоджі футбольного або баскетбольного м’яча та натисни на нього – у діалоговому вікні відкриється гра. Також написати «@fbchess play» у вікні чату і почати гру.

14. Приховані емоджі

Ця функція стане знахідкою для тих, хто любить ставити в коментарях емоджі пінгвіна чи робота, наприклад. Їх зовсім не обов’язково довго шукати серед інших: достатньо написати

Автор Тетяна Ольшевська

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?