Учені стверджують, що через 5 млн років на Землі зникнуть чоловіки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені стверджують, що через 5 млн років на Землі зникнуть чоловіки

Учені стверджують, що через 5 млн років на Землі зникнуть чоловіки
Джерело:  ТСН

Приблизно через 5 млн років на планеті не залишиться жодного мужчини, пише ТСН з посиланням на the Daily Mail.
У цьому переконана австралійська вчений, професор Грейвс. За її розрахунками, цей процес вже почався.
За словами фахівця, зникнення чоловічої статі відбудеться через придбану крихкість чоловічої статевої хромосоми - Y-хромосоми.
Так професор проаналізувала певну кількість чоловічих і жіночих статевих хромосом. Виявилося, що X-хромосома (жіноча) містить 1000 або більш здорових генів. У Y-хромосоми колись була така ж кількість генів, проте впродовж сотні мільйонів років вона зруйнувалася і тепер у сучасного чоловіка менше 100 генів.
Тому наявність двох X-хромосом у жінок "підстраховують" в разі пошкодження. А ось відсутність пари у Y-хромосоми створює труднощі з виправленням помилок, що сприяє її поступовому руйнуванню.
Нагадаємо, раніше вчені спрогнозували збільшення тривалості доби на Землі. Проведені геофізиками розрахунки показують, що протягом XXI століття кожен день земної доби збільшуватиметься мінімум на п'ять мілісекунд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?