Бойовики ІДІЛ напали на лівійський нафтовий порт Сидру, є загиблі
Категорія
Світ
Дата публікації

Бойовики ІДІЛ напали на лівійський нафтовий порт Сидру, є загиблі

Бойовики ІДІЛ напали на лівійський нафтовий порт Сидру, є загиблі
Джерело:  BBC

Бійці Ісламської держави зіткнулися з охоронцями, коли зробили спробу увійти в нафтовий порт Лівії Сидра, повідомляє BBC News.
Два члени охорони Petrol Facilities, які захищали Сидру, були вбиті. Лівійський новинний сайт Libya's Channel повідомив, що загалом було вбито сім чоловік: два охоронці, чотири члени ІД і один цивільний.
Кажуть, що бойовиків відтіснили, але ІД заявило, що в наразі контролює Бін Джавад, в 30 км на захід від Сидри по дорозі з опорного пункту в Сирті.
У грудні Франція заявила, що Ісламська держава прагне контролювати нафтові свердловини Лівії.
ІДІЛ, який діє в Лівії протягом року, не вдалося взяти Сидру в жовтні минулого року. В атаці у понеділок бійці ІД вперше здійснили теракт-самогубство на КПП на в'їзді в місто, повідомляє агентство AFP, і зробили це, коли охоронці були вбиті.
AFP цитує полковника лівійської армії, який заявив, що на вхід у порт потім було скоєно напад конвоєм з 12 транспортних засобів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?