16-річні українці першими отримають пластикові паспорти
Категорія
Політика
Дата публікації

16-річні українці першими отримають пластикові паспорти

16-річні українці першими отримають пластикові паспорти
Джерело:  Укрінформ

Міграційна служба 11 січня починає видачу паспорта громадянина України у вигляді безконтактної пластикової карти, так званої ID-картки для осіб, які досягли 16-річного віку і отримають паспорт вперше, пише Укрінформ.
Громадянам, які захочуть замінити свої паперові паспорти на ID-карти, треба ще дочекатися схвалення відповідного закону народними депутатами.
Про це повідомив голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.
«На сьогоднішній день ми оформляємо (ID-карти, - Ред.) 16-річним. Інших ми будемо оформляти з січня-лютого», - сказав він.
«Міграційна служба має більш 600 підрозділів по всій Україні. Ми розподілили закуплене обладнання рівномірно по всій території, щоб у громадян не було незручностей під час оформлення. На сьогоднішній день близько 800 робочих станцій в 330 підрозділах міграційної служби по всій країні оснащені цим обладнанням», - зазначив Соколюк.
Соколюк розраховує на заміну всіх паперових паспортів на ID-картки протягом наступних 4 років. Він зазначив, що в нинішній Держбюджет для впровадження пластикових карт замість паспортів-книжечок закладено 50 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?