Улюбленці в сім'ї частіше страждають від депресії
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Улюбленці в сім'ї частіше страждають від депресії

Улюбленці в сім'ї частіше страждають від депресії
Джерело:  Настрій

Природно, що якщо в сім'ї двоє дітей, то більшість батьків неусвідомлено будуть виділяти одного з них. За останніми даними вчених, саме ті діти, що найбільш улюблені, найбільш схильні до депресивних станів, передає  Настроение.

До таких висновків вчені дійшли на підставі аналізу даних, що стосуються 725 вже дорослих братів і сестер, середній вік яких склав 49 років, а їх матерям на момент дослідження було від 70 до 80 років.

Хоча батьки зазвичай не люблять в цьому зізнаватися, але більшість з них (за результатами опитування, до 65% мам і до 70% тат) все ж вибирає з кількох дітей одну дитину, яку любить більше за інших. І це не залишається непоміченим: брати і сестри відчувають до такого улюбленця гостре почуття ревнощів.

Що дивно, відзначають учені, напружені відносини між братами і сестрами, пов'язані з нерівноправним ставленням до них матері в дитинстві, зберігаються на все життя. Особливо яскраво вони проявляються, коли дітям доводиться ділити між собою турботу про стареньку матір. І це емоційне відторгнення з боку рідних людей важко позначається на «любимчиках», відзначають дослідники. Серед них (як, втім, і серед тих, хто вважає, що розчарував мати або більше за інших конфліктував з нею протягом життя) особливо часто зустрічаються люди з симптомами депресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?