Українська Coca-Cola вибачилася за "непорозуміння" з Кримом на мапі РФ
Категорія
Події
Дата публікації

Українська Coca-Cola вибачилася за "непорозуміння" з Кримом на мапі РФ

Українська Coca-Cola вибачилася за "непорозуміння" з Кримом на мапі РФ

Українське представництво компанії Coca-Cola вибачилося за "непорозуміння" через публікацію карти РФ, на якій Крим був вказаний як частина території цієї країни. Про це йдеться в офіційному коментарі компанії, надісланому Українській правді.
"Приносимо вибачення за непорозуміння. Ми не підтримуємо жодних політичних рухів і партій. Наше завдання - виробництво високоякісних напоїв. Ми працюємо заради миру і дотримуємося норм міжнародного права. Ми зв'язалися з агентством, яке здійснювало роботи по створенню контенту, його розміщенню та модерації офіційних соціальних співтовариств. Було прийнято рішення видалити цей пост, хоча, як замислювалося, картинка не претендувала на географічну точність, вона була сприйнята інакше і викликала дискусію", - йдеться в повідомленні.
Американська компанія Coca-Cola на своїй офіційній сторінці в соцмережі ВКонтакте розмістила карту РФ без Криму, Калінінградської області і Курильських островів. Але після обурення російських користувачів вибачилася і «домалювала» всі ці території.
Це викликало негативну реакцію в українському суспільстві. Багато користувачів соцмереж запропонували влаштувати бойкот компанії, а хештег #BanCocaCola за короткий проміжок часу став 2-м по використанню в українському Twitter.


Раніше ONLINE.UA писав про особливості маркетингу компанії Coca-Cola, про які розповів її колишній співробітник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?