Яна Зінкевич йде на поправку
Категорія
Події
Дата публікації

Яна Зінкевич йде на поправку

Яна Зінкевич йде на поправку

Лікарі в Ізраїлі досі не дають прогнозів, чи зможе українська волонтер Яна Зінкевич ходити після травм, отриманих в ДТП.
Про це написала сама Яна на своїй сторінці в Facebook.
Після успішної операції вона перебуває в одному з кращих реабілітаційних центрів у світі.
«Зараз ніхто не дає жодних гарантій або прогнозів. Неясно, чи назавжди я залишуся в колясці або зможу ходити хоча б з милицями або взагалі без них. Хоча вже ясно, що відновлення функцій не швидке і при поверненні в Україну мені доведеться дуже багато над собою працювати, хоча я вже буду займатися своєю основною діяльністю - Госпітальєри (зараз це доводиться робити у віддаленому режимі)», - зазначила вона.
За словами дівчини, перші кілька днів після автокатастрофи вона була немов у тумані і в повному розпачі, бо страшна і неймовірна біль супроводжувала «щодня, щогодини, щохвилини».
«Сьогодні ситуація інша. Всього за три тижні після операції я заново навчилася сидіти (це набагато важче, ніж здається), почала самостійно рухатися, повертатися, сама почала чистити собі зуби і вмиватися (хоч ще поки і в ліжку), самостійно їм сидячи (а сьогодні навіть вперше їла за звичайним столом в їдальні) і почала займатися з фізіотерапевтами. А сьогодні мене перевели в реабілітаційний центр - корпус, персонал, правила, заняття, палата. Новий етап. І цей етап найважливіший. І я до нього дійшла», - поділилася Зінкевич.
Зараз вона підбирає коляску і спецпристрої на перший час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?