Лікарі переглянули норми артеріального тиску
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікарі переглянули норми артеріального тиску

Лікарі переглянули норми артеріального тиску
Джерело:  Ортодокс

Авторитетний науковий журнал The Lancet поділився новацією, запропонованою дослідниками з Оксфордського університету. Ці вчені дійшли висновку про те, що показники нормального тиску, на які прийнято орієнтуватися сьогодні, - насправді завищені і вимагають лікування, пише Orthodox.
Фахівці з Оксфорда запропонували переглянути рекомендації призначення ліків для зниження тиску і прописувати їх не тільки гіпертонікам. Подібна терапія, на переконання дослідників, актуальна насамперед стосовно людей, які вже мають підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань, незважаючи на «нормальний» тиск, - курців, діабетиків, людей з хронічними захворюваннями, а також літніх.
«Мільйони життів можуть бути врятовані, якщо люди з «нормальним» артеріальним тиском прийматимуть препарати для його зниження. Це захистить їх від ризику розвитку інфаркту та інсульту», - процитував авторів нової концепції The Lancet.
Висновок учених про те, що знижувати артеріальний тиск за допомогою медикаментів потрібно не тільки тим, у кого він перевищує норму, але і тим, у кого вважається нормальним, - підкріплений результатами нового аналізу, що охопив дані 20-річних клінічних досліджень за участю понад 600 000 осіб.
«Кожна сходинка зниження тиску на 10 мм рт.ст. знижує ризик серцевого нападу на одну п'яту, інсульту і серцевої недостатності приблизно на чверть, а ризик смерті від будь-якої причини на 13%», - резюмували при підбитті підсумків перевірки наукові експерти.
На їхню думку, прийому ліків для зниження артеріального тиску потребує кожна друга доросла людина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?