Помер знаменитий французький композитор і диригент П'єр Булез
Категорія
Культура
Дата публікації

Помер знаменитий французький композитор і диригент П'єр Булез

Помер знаменитий французький композитор і диригент П'єр Булез
Джерело:  The Guardian

П'єр Булез, одна з найбільш відомих, суперечливих і важливих фігур сучасної класичної музики, помер у віці 90 років, повідомляє Паризька філармонія, передає The Guardian.
Булез був вже дуже хворий, щоб брати участь у святкуванні свого 90-річчя 26 березня 2015 року. Він помер у вівторок, 5 січня.
Булез був композитором, диригентом, піаністом і письменником, який допоміг скерувати сучасну музику в радикально нові напрямки в перші роки після другої світової війни, в тому числі включаючи електронну музику в класичній сфері. Він вперше використав сюрреалізм в музиці, впровадив відкриту та імпровізаційну музику і експериментував з тим, що він назвав "контрольованим шансом", в якому виконавцю пропонувалося вибрати, що виконувати в музиці, яку написав Булез.
Він працював з багатьма найбільшими оркестрами світу, виступаючи в якості музичного консультанта в Клівлендському оркестрі, головним диригентом Симфонічного оркестру BBC та музичного директора Нью-Йоркської філармонії. Він був поручителем в інших численних оркестрах, концентруючись на сучасному репертуарі.
Він був також відомий як провокатор, висловлюючи думки про роль музики, які часто викликали обурення інших - він назвав Шостаковича композитором, який "грає з кліше більшу частину часу", і сказав, що історія класичної музики "здається мені більшим навантаженням, ніж будь-коли. На мій погляд, ми повинні позбутися його раз і назавжди".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?