Пошуки щастя ведуть до депресії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Пошуки щастя ведуть до депресії

Пошуки щастя ведуть до депресії
Джерело:  Настрій

Останнім часом психологи багато досліджували проблематику людських емоцій. Одним з останніх досягнень їхньої роботи стала заява про те, що прагнення людини до створеного ним же ідеалу щастя може призвести тільки до депресії, передає  Настроение.

Психологи вважають, що люди завжди відчувають різні суперечливі почуття. Навіть у моменти, коли вони повинні бути повністю щасливі, їм властиво хвилювання, страх від того, що це незабаром закінчиться. Таким чином, щасливий стан завжди затьмарюється додатковим емоційним фоном, викликаним різними переживаннями.

Для експерименту були залучені випробовувані 15-90 років. Всі респонденти зізналися, що навіть у найпрекрасніші моменти життя не відчували себе щасливими повністю. Вчені вважають, що чим старша людина, тим йому важче відчувати позитивні емоції і зосереджуватися на враженнях. Вони поставили під сумнів існування такого поняття як «щастя», оскільки випробування показало, що нікому з учасників експерименту не вдалося його випробувати протягом усього життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?