Податкові пільги Бельгії не відповідають правилам ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Податкові пільги Бельгії не відповідають правилам ЄС

Єврокомісія
Податкові пільги Бельгії не відповідають правилам ЄС

Європейська комісія дійшла висновку, що селективні податкові пільги, надані Бельгією під податкові схеми "надприбутків", не відповідають правилам ЄС про державну допомогу, йдеться в заяві Єврокомісії.

"Від схеми отримали вигоду принаймні 35 транснаціональних корпорацій, в основному з ЄС, які тепер повинні повернути несплачені в Бельгії податки. Комісія оцінює загальну суму, що підлягає стягненню з компаній, в сумі близько 700 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Бельгійська податкова схема "надприбутків", яка застосовується з 2005 року, дозволяє деяким багатонаціональним компаніям платити значно менші податки в Бельгії на підставі висновків податкових органів.

"Бельгія дала кільком транснаціональним корпораціям значні податкові переваги, які порушують правила ЄС про державну допомогу. Це спотворює конкуренцію, по суті, поставивши дрібних конкурентів, які не є багатонаціональними, в нерівні умови", - зазначають у Єврокомісії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?