У немовлят є надздібності - вчені
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У немовлят є надздібності - вчені

У немовлят є надздібності - вчені
Джерело:  Science News

Учені стверджують, що трьох- і чотиримісячні діти можуть помітити найнезначніші зміни освітлення кімнати, які дорослі побачити не можуть.
У немовлят вчені виявили "надздібності", які зникають одночасно з дорослішанням. Результати досліджень дитячої поведінки, проведених різними групами вчених, опублікували журналісти з Science News.
Зокрема з'ясувалося, що шестимісячні немовлята легко можуть виявити відмінності між мордочками двох схожих мавп. Починаючи з 9-місячного віку і далі дитина ці відмінності побачити вже не здатна.
Ще однією "надздібністю" немовлят є їх навички в сприйнятті різних мов. Згідно з дослідженнями вчених з Університету Британської Колумбії, шести- і семимісячні немовлята з англомовних сімей могли сприймати нюанси мови хінді.
Приміром, вони могли почути різницю між двома схожими, але які мають різне значення звуки "та", яка визначається положенням язика в роті при вимові. Дорослий різниці вже не помічає.
І нарешті, у немовлят не змогли знайти те, що вчені називають "помилками сприйняття". Йдеться про відомі фізіологічні трюки, коли людина, особливим чином перехрестивши руки, не може точно сказати, до якої саме з її рук доторкнулися. Чотиримісячні немовлята, ясна річ, сказати теж не могли, проте їх реакція в ході експериментів повністю переконала вчених у тому, що сприйняття дітей абсолютно точне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?