Павленко: планується скасувати аудит експортної продукції з Канади
Категорія
Економіка
Дата публікації

Павленко: планується скасувати аудит експортної продукції з Канади

Павленко: планується скасувати аудит експортної продукції з Канади

Український уряд дозволяє експорт свинини будь-якого федерально-зареєстрованого підприємства з Канади, що успішно пройшло процедуру сертифікації. Планується дозволити експорт продукції сертифікованих підприємств без обов'язкового аудиту кожного виробника, передає  урядовий портал.


Після успішної інспекції у вересні 2015 року кількість канадських підприємств, що мають право експорту в Україну, досягло 27.


Зараз йде процес узгодження і підписання двостороннього додатку до сертифікату, яким буде встановлено умови визнання еквівалентності систем контролю за безпекою харчових продуктів в Канаді та Україні. Дана процедура дозволить канадській стороні сертифікувати свої підприємства для експорту м'яса свинини і яловичини в Україні без проведення українськими інспекторами аудиту кожного підприємства.


Разом з тим Україна відповідно до міжнародного законодавства залишає за собою право на проведення вибіркових аудитів підприємств-імпортерів

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?