Рак можна буде визначити за диханням
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Рак можна буде визначити за диханням

Рак можна буде визначити за диханням
Джерело:  Настрій

Група японських учених розробляє спеціальний пристрій, який зможе визначити наявність онкологічних захворювань в організмі людини по одному лише його диханню. За попереднім підрахунком, пристрій буде доступний вже до 2022 року, передає  Настроение.

Основою сенсора стане крихітний чіп, здатний визначати, які саме сполуки присутні у видихуваному пацієнтом повітрі, і ставити пацієнту можливий діагноз. Сенсор можна буде підключити до смартфону, що дозволить самостійно отримати результати такого аналізу і при необхідності переслати їх лікарю. Прототип нового сенсора вже створений, але на його доопрацювання піде ще кілька років.

Сенсор повинен бути компактним, недорогим і простим у використанні. Також важливо скласти базу даних, в якій буде міститися інформація про зв'язок тих чи інших видихуваних з'єднань з різними онкологічними захворюваннями. Чим більш повною буде така база даних, тим більш точним виявиться поставлений пристроєм діагноз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?