ВООЗ оголосила про припинення поширення Еболи в Західній Африці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ оголосила про припинення поширення Еболи в Західній Африці

ВООЗ оголосила про припинення поширення Еболи в Західній Африці
Джерело:  Associated Press

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила в четвер, 14 січня, про закінчення вірусного спалаху лихоманки Ебола в Західній Африці після того, як нові випадки не були виявлені в Ліберії. Застерігаючи, втім, що ще не можна оголосити світ вільним від хвороби, яка забрала більше 11 300 життів протягом двох років, передає AP.
Ліберія, яка, поряд зі Сьєрра-Леоне і Гвінеєю, була епіцентром останнього спалаху захворювання, вперше була оголошена вільною від хвороби в травні минулого року, але два нові випадки змушували місцеву владу перезапустити відлік.
"У той час, як це є важливою віхою і дуже важливим кроком вперед, ми повинні сказати, що робота ще не закінчена, - сказав директор оцінки ризику аварій та гуманітарної допомоги ВООЗ Рік Бреннан на прес-конференції в Женеві. - Це тому, що все ще триває ризик повторного виникнення захворювання через збереження вірусу серед тих, хто вижив".
Спеціальний представник ВООЗ доктор Брюс Ейлворд сказав у своїй заяві, що "ризик повторного інфікування зменшується, оскільки вірус поступово йде з середовища тих, хто пережив захворювання, але ми, як і раніше, очікуємо більше спалахів і повинні бути готові до них".
Бреннан сказав, що вірус може зберігатися в біологічних рідинах організму декого з тих, хто вижив, і головне, в спермі чоловіків, які перехворіли, до 12 місяців. За оцінками ВООЗ, є близько 1200 тих, хто вижив, у Гвінеї, 5000 в Сьєрра-Леоне і 4 тисяч в Ліберії.
ВООЗ та інші організації були піддані різкій критиці за дуже повільну реакцію під час першого спалаху Ебола.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?