Маловідомі способи боротьби з застудою і грипом (7 фото)
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Маловідомі способи боротьби з застудою і грипом (7 фото)

Маловідомі способи боротьби з застудою і грипом (7 фото)
Джерело:  7mednews.ru

Застуда та грип вважаються найпоширенішими захворюваннями з усіх існуючих. Начебто, вже все про них знаємо, але вони знову і знову атакують нас. Чому ж це відбувається?

Народні методи протистояння недузі відомі навіть школяреві - респіраторні захворювання прийнято лікувати малиною з медом, часником, цибулею. Інший, більш «гуманний» по відношенню до оточуючих метод - зробити щеплення в найближчій поліклініці.

Але є й кілька інших способів боротьби з грипом та ГРВІ, менш відомих, але відмінно діючих:


Належна гігієна рукавичок і рукавиць.

На думку мікробіологів, саме ці деталі гардероба є найкращим середовищем вірусів. Вони можуть жити в волокнах тканини до декількох днів. Тому важливе правило - ніколи не знімайте рукавиці та рукавички зубами! А також якомога частіше періть їх.

Рукавиці з вовняної пряжі легко очистити від забруднень і мікробів, а ось аксесуари із замші, лайки та хутра не так просто. Вони не менше передають віруси, але чистити їх необхідно в хімчистці. Задоволення це витратне, як по грошах, так і за часом, тому й не часте. Ось і подібні вироби, на жаль, ідеальною чистотою похвалитися не можуть.

І ще одне важливе правило: вологі рукавички і рукавиці можна залишати в кишенях або сумці. Обов'язково потрібно сушити їх на батареї.

Прийом вітаміну D.

Цей вітамін виділяється шкірою під впливом сонячних променів. Він запускає в організмі безліч процесів, одним з яких є активне і правильне вироблення захисних сил організму - імунітету. Коли цих сил недостатньо, респіраторні захворювання буквально атакують людину. Лікарі рекомендують, взимку, коли сонце нас не балує, почати прийом вітаміну D. Купити його можна в аптеці, як в таблетках, так і рідким, але важливо знати міру: зловживання препарату здатне викликати передозування. А ще краще, перш ніж почати прийом, проконсультуватися з лікарем.

Можна заповнити цей вітамін за допомогою введення в щоденний раціон продуктів з високим його змістом: риба, яйця, сир, сир, риб'ячий жир.

Затримати дихання, якщо поруч кашляють і чхають.

Чих - маленьке торнадо з вірусів і крапельок мікробів, які дуже швидко рухаються, осягаючи відстані, про які людина навіть не уявляє.

Медики радять відвернутися і не дихати секунд 10-15, коли хтось поруч почав кашляти або чхнув.

Наповнення приміщення «цілющими» ароматами.

Ароматерапія - чудовий спосіб для очищення слизових від бактерій і зміцнення імунітету організму. Які аромати згубні для застуди та грипу? Самими цілющими вважаються масла ялиці, чайного дерева, евкаліпта і лаванди.

Щоб запах не був дуже насиченим і не викликав мігрені, в аромалампу потрібно додавати всього дві-три краплі пахощі. Для посилення лікувального ефекту слід з'єднати відразу кілька масел. Так, відмінне поєднання дадуть масло евкаліпта і чайного дерева.

Якщо ароматичної лампи у вас немає, її легко замінити звичайною носовою хусткою. На неї можна капнути всього декілька крапель і періодично підносити її до носа протягом дня.

Помірні фізичні навантаження.

Хоча заняття спортом досить корисні (науково доведено, що у любителів активного життя кількість імунних клітин в 2-3 рази більше), взимку надмірні навантаження можуть зробити організм мішенню для грипу і частих застуд.

А після хорошого тренування, вийшовши розпаленими на морозне повітря, в два рахунки підхопите нежить, кашель та інші неприємності. І все тільки тому, що різка зміна температур випарує з тіла тепло, яке з'явилося після занять спортом.

Достатнє вживання рідини.

Без води нікуди! І в питанні боротьби з сезонними нездужаннями вона на чолі всього. У холодну пору в приміщенні повітря пересихає від опалювальних приладів, що викликає пересихання дихальних шляхів. Існує думка, що такий стан слизових робить організм дуже сприйнятливим до шкідливих мікроорганізмів і вірусів. Грип та застуда буде «приставати» значно рідше, якщо вживати взимку в день не менше 4-5 склянок проточної чистої води.

Статева активність.

Чи знаєте ви, що заняття любов'ю здатні підвищити кількість антитіл, що стимулюють імунітет? Також секс змушує людину дихати частіше, підвищуючи тим самим вентиляцію легень, що допомагає уникнути можливих недуг у вигляді бронхітів. І це не кажучи про море гормонів радості і задоволення, які дарують моменти інтимної близькості!

Профілактика на благо здоров'я - річ важлива і потрібна, але почуття міри і тут має значення. А якщо ж хвороба не обійшла стороною, не мучте і без того ослаблений організм самолікуванням - зверніться до лікаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?