Польський прем'єр вважає, що ризику санкцій ЄС проти Польщі немає
Категорія
Світ
Дата публікації

Польський прем'єр вважає, що ризику санкцій ЄС проти Польщі немає

Польський прем'єр вважає, що ризику санкцій ЄС проти Польщі немає
Джерело:  Associated Press

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що не вважає, що Європейський союз запровадить санкції проти Польщі через нові закони, які були розкритиковані, і які йдуть врозріз з принципом верховенства закону Союзу, пише AP.
Євросоюз у середу, 13 січня, вирішив провести попередню оцінку нових польських законів, які зачіпають конституційні судові та державні ЗМІ країни, а також можливість впливу правлячої партії на вибір суддів. Це перший крок в процедурі, яка в кінцевому рахунку може привести до призупинення права Польщі на голос в блоці.
Шидло сказала, що вона не вірить у ймовірність впровадження ЄС санкцій проти Польщі, тому що "Європейська Комісія не може покарати когось". Але вона сказала, що блок може запропонувати заходи, яких слід вжити в Польщі.
"Я не кажу, що ми не зробили жодної помилки", - сказала прем'єр каналу TVN24.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?