Легені відповідальні за наш імунітет
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Легені відповідальні за наш імунітет

Легені відповідальні за наш імунітет
Джерело:  Настрій

Вчені змогли довести, що існує прямий зв'язок між центральною нервовою системою і легенями, що впливає на загальний імунітет людини. Зв'язок забезпечується спеціальними клітинами - легеневими нейроендокринними клітинами, передає  Настрій.

На дані клітини припадає менше 1% клітин епітелію дихальних шляхів. Вони здатні отримувати, інтерпретувати і відповідати на зовнішні стимули начебто алергенів або хімічних речовин. Існує вроджений дефект - вроджена діафрагмальна грижа.

Коли вчені «вимикали» гени ROBO1 і ROBO2, у гризунів з'являлися симптоми, що нагадують диафрагмальную грижу. Також, якщо гени мутували, то відзначалася неправильна робота легеневих нейроендокринних клітин. У хворому організмі вони не кучкуються, що робить їх більш чутливими до середовища. Це провокує надмірно активну імунну відповідь. Імунна відповідь регулюється клітинами за рахунок вивільнення нейропептидів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?