Десятки вбитих в результаті нападу Аль-Каїди на готель в Буркіна-Фасо
Категорія
Події
Дата публікації

Десятки вбитих в результаті нападу Аль-Каїди на готель в Буркіна-Фасо

Десятки вбитих в результаті нападу Аль-Каїди на готель в Буркіна-Фасо
Джерело:  Reuters

Мінімум 20 осіб загинули, решта взяті в заручники, коли ісламістські бойовики штурмом увійшли в готель в столиці Буркіна-Фасо. Відповідальність взяла на себе Аль-Каїда в країнах ісламського Магріба (АКІМ), передає Reuters.
Сили безпеки почали штурм, щоб повернути готель Splendid Hotel в ніч на суботу, і увійшли до вестибюлю, частина якого була у вогні, сказав Reuters свідок, який пізніше бачив, як вони піднялися на верхні поверхи готелю на тлі черг пострілів.
Близько 30 заручників, включаючи міністра праці, були звільнені, а близько 33 чоловік були доставлені в лікарню з травмами, повідомив міністр зв'язку. Досі ніхто публічно не заявив, скільки людей могло бути в готелі. Відомо, що там часто селяться туристи із Заходу, які, можливо, і були мішенню бойовиків.
Директор університетської лікарні Уагадугу Роберт Сангаре сказав, що серед перших 15 осіб, доставлених в лікарню, деякі мали кульові поранення, а інші отримали травми від падінь. Пацієнти розповідали, що бачили близько 20 тіл, і одна європейська жінка проходить лікування в лікарні. Пожежна бригада Буркіна-Фасо бачила близько 10 тіл на терасі кафе навпроти готелю, міністр внутрішніх справ повідомив Reuters.
Готель іноді використовується французькими військовими Operation Barkhane, сили, що базується в Чаді і створена для боротьби з ісламістськими бойовиками через обширну посушливу область Сахель в Західній Африці. Місцеві та французькі війська працювали разом, щоб повернути готель, сказав міністр зв'язку. Близько 200 військових особливого призначення зазвичай перебуває в країні.
Представник американської оборони заявив, що Франція просила у США допомоги розвідки в місті, і один американський військовий в Буркіна-Фасо надав "поради та допомогу" французьким військам в готелі.
Ця перша атака бойовиків на столицю Буркіна-Фасо показує невдачу зусиль африканського уряду, Франції та Сполучених Штатів у запобіганні дестабілізації регіона. Ця подія слідує за нападом на розкішний готель в Малі в листопаді минулого року, під час якого двоє нападників вбили 20 осіб, у тому числі громадян Росії, Китаю і США. За останні роки було багато нападів бойовиків в інших країнах Західної Африки, і переважна більшість загиблих були африканцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?