Влада КНДР поставила умову припинення ядерних випробувань
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада КНДР поставила умову припинення ядерних випробувань

Влада КНДР поставила умову припинення ядерних випробувань
Джерело:  ЛІГА.net

У Північній Кореї готові завершити випробування ядерної зброї, але тільки в обмін на згортання спільних військових навчань США і Південної Кореї і укладення мирного договору з США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.net.
У свою чергу заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен зазначив, що влада КНДР повинна продемонструвати своїми діями серйозне ставлення до денуклеаризації.
"Дуже складно ставитися до таких пропозицій серйозно, особливо після четвертого ядерного випробування", - сказав він.
Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі повідомив, що його країна має певні зобов'язання перед Південною Кореєю.
"Ми будемо продовжувати (навчання), щоб переконатися, що альянс в усіх відношеннях готовий до оборони Південної Кореї і забезпечення безпеки на півострові", - підкреслив він.
Нагадаємо, КНДР опублікувала нове відео запуску балістичної ракети морського базування, який імовірно був проведений 21 грудня минулого року. Раніше Північна Корея провела випробування мініатюрної водневої бомби, після чого парламент США ухвалив документ для розширення санкцій проти Пхеньяну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?