Фахівці порахували вартість утримання Донбасу для РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Фахівці порахували вартість утримання Донбасу для РФ

Фахівці порахували вартість утримання Донбасу для РФ
Джерело:  news.liga.net

Згідно з дослідженням експертів з Німеччини, для РФ утримання Донбасу обходиться в млрд євро на рік. Повідомляється, що тільки на виплати пенсій і зарплат у Донбасі йде 79 млн євро/місяць. Тільки на пенсії витрачається 30 млн євро щомісяця, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  ЛІГА.net.


Така сума називається, виходячи з документів бойовиків ЛНР і ДНР, а також окремих заяв про виплати. Якщо обмежити витрати РФ тільки соціальними виплатами, то загальна сума складе близько млрд євро на рік. Це бюджет таких країн, як Вірменія або Молдова, а для РФ це 0,6% бюджетних витрат.


У загальні витрати також не включені гроші для бойовиків. Вони отримують, залежно від рангу, від 90 до 465 євро на місяць (для порівняння, вчителі отримують 50 євро).


Також країна-агресор несе матеріальні збитки через плати за газ, нафту і продукти харчування, а також боєприпаси для продовження війни з Україною. А це кілька сотень млн на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?