Розпустилась перша квітка на МКС
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Розпустилась перша квітка на МКС

Розпустилась перша квітка на МКС
Джерело:  Еспресо

Скотт Келлі, - астронавт NASA. - Опублікував у Twitter фотографію першої квітки, що розпустилася на МКС, повідомивши під фото, що: "Так, є й інші форми життя в космосі!". Айстри були висаджені Челлом Ліндгреном, але в грудні роль садівника взяв на себе Келлі, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Эспрессо.TV.


Келлі розповів, що відчуває себе головним героєм фантастичного фільму "Марсіанин", який вирощував картоплю на Червоній планеті. Зокрема, йому вдалося видалити з квіток цвіль, а також вирішити проблему підживлення рослин водою.


Незважаючи на всі зусилля, дві квітки не вдалося врятувати, і вони були повернуті для вивчення на Землю. Інші дві продовжували зростати, 12 січня на них з'явилися бутони, а повністю один з них розцвів через чотири дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?