Через сніг аеропорт в Одесі паралізований
Категорія
Економіка
Дата публікації

Через сніг аеропорт в Одесі паралізований

Через сніг аеропорт в Одесі паралізований
Джерело:  Укрінформ

Згідно інформації, з 16 січня в одеському аеропорту приземлився тільки один літак авіакомпанії МАУ з Борисполя. Це сталося о 00:19 17 січня, і після цього жоден літак не зміг здійснити посадку в Одесі, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Укрінформ.


"Цей же борт вилетів назад до 7:37. Снігопад і пориви сильного бічного вітру до 22 м/сек не дозволяють здійснити безпечну посадку. Вертикальна видимість 30 м, що також значно менше встановленого мінімуму для одеського аеропорту", - пише видання.


Сьогоднішні опади синоптики характеризують як "серпанок", злітно-посадкова смуга розчищається, але інтенсивність наростання снігового покриву не дозволяє утримувати всю смугу в прийнятних для посадки умовах.


Повідомлення диспетчерської служби аеропорту носять для екіпажу лише рекомендаційний характер. Остаточне рішення про посадку приймає виключно командир повітряного судна.


Ситуація в сусідньому кишинівському аеропорту дещо краще - порт приймає і випускає повітряні судна.


Нагадаємо, що в Одесу  перекритий  в'їзд великогабаритного транспорту і вантажівок. Також на 17-18 січня в Одесі буде  спостерігатися  значне погіршення погоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?