NASA знайшли найяскравішу зірку
Категорія
Цікаве
Дата публікації

NASA знайшли найяскравішу зірку

NASA знайшли найяскравішу зірку
Джерело:  New Scientist

Астрономи побачили спалах наднової зірки у південному сузір'ї Індіанець. Цей спалах відноситься до класу гіпернової та назвали ASASSN-15lh. Про це повідомляє  ONLINE.UA  посилаючись на  New Scientist.
Дослідники повідомляють, що яскравість спалаху небесного тіла, яке знаходиться в 3,8 млрд світлових років від Землі, у 570 млрд разів більше, ніж від Сонця і у два рази сильніше, ніж від попередньої наднової, яку вчені до сьогоднішнього дня вважали найяскравішою.
«Якщо чесно, ми поки не знаємо, який механізм міг викликати такий вибух і служити джерелом енергії для наднової ASASSN-15lh. Її вивчення може призвести до появи нових теорій та відкриттю нового класу наднових, і ми з нетерпінням чекаємо шансу дати відповіді на ці питання у наступні роки », - розповів учений пекінського університету Субоу Донг.
Спалах наднової - феномен, в ході якого зірка різко змінює свою яскравість з подальшим порівняно повільним загасанням спалаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?