Газпром зажадав від Нафтогазу більше $2 млрд за невибраний газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром зажадав від Нафтогазу більше $2 млрд за невибраний газ

Газпром зажадав від Нафтогазу більше $2 млрд за невибраний газ
Джерело:  Hromadske

Газовидобувна і газорозподільна монополія РФ Газпром направила компанії Нафтогаз України рахунок на оплату газу, виділеного в 3-му кварталі 2015 року за умовою «бери або плати», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на hromadske.tv.
Згідно діючого контракту купівлі-продажу газу між Газпромом і Нафтогазом, покупець зобов'язаний щорічно платити за мінімальну річну кількість газу. Виходячи з умов контракту, ця кількість в 3-му кварталі 2015 року склала 10,485 млрд куб м газу. Враховуючи це, а також обсяг газу, який Газпром поставив в Україну в 3-му кварталі 2015 року, Нафтогазу виставлений рахунок на суму $2,549 млрд. Газпром очікує оплати рахунку протягом 10 днів.
«Україна в 2015 році фактично відмовилася від закупівель російського газу в третьому кварталі, таким чином, жодних домовленостей про незастосування правила «бери або плати» в цьому періоді не було», - повідомив голова правління Газпром Олексій Міллер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?