Чи варто шукати причетних до вбивства Бориса Нємцова в Україні - опитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи варто шукати причетних до вбивства Бориса Нємцова в Україні - опитування

Чи варто шукати причетних до вбивства Бориса Нємцова в Україні - опитування
Джерело:  online.ua

У справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з'являються нові, несподівані версії злочину. Так 15 січня обвинувачений Анзор Губашев заявив про те, що нібито потроху фігурантів розслідування втемну використовував для підготовки злочину їх приятель Беслан Шаванов. Обвинувачений наполягав, що Шаванов застрелив Нємцова потай від інших, а коли його спробували заарештувати - покінчив із собою.
18 січня стало відомо, що захист підозрюваних у вбивстві політика стверджує, що Шаванов незадовго до скоєння злочину був затриманий в Україні, де міг бути завербований СБУ або лідером батальйону ім. Джохара Дудаєва Адамом Осмаєвим, від яких і отримав завдання вбивства опозиціонера з метою дискредитувати владу РФ.
Ця версія найнеймовірніша з тих, які пропонував захист обвинувачених. За даними редакції ONLINE.UA, в "український слід" у справі про вбивство Бориса Нємцова вірять всього 19% опитаних українців. Варто відзначити, що в Російській Федерації вірять у причетність українських спецслужб до злочину менше половини респондентів - 44%.



На думку адвоката сім'ї Бориса Нємцова, пошук винних в Україні - це спроба відвести слідство від реальних замовників у Чечні.
Опозиційний російський політик Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року в центрі Москви пізно ввечері. За словами очевидців, в нього вистрілили, щонайменше, чотири рази, в результаті чого політик помер на місці.
Слідчий комітет РФ розглядає кілька версій вбивства Бориса Нємцова: з метою провокації для дестабілізації політичної обстановки, ісламсько-екстремістську версію, а також пов'язану "з внутрішньоукраїнськими подіями".
У свою чергу, адвокати опозиціонера оскаржили відмову слідства перекваліфікувати справу зі статті «вбивство» на статтю «посягання на життя державного чи громадського діяча».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?