Скільки Україна втратить через торговельні санкції РФ - Мінекономрозвитку
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Скільки Україна втратить через торговельні санкції РФ - Мінекономрозвитку

Скільки Україна втратить через торговельні санкції РФ - Мінекономрозвитку

В рамках проведення брифінгу, міністр економічного розвитку і торгівлі України розповів про те, скільки Україна втратить через торговельні санкції РФ відносно експорту з України. За його словами, втрати українських експортерів складуть $420-600 млн, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  УНІАН.

«Прямі втрати українських виробників у вигляді втраченої виручки тільки по ембарго - $98 млн. Це одна цифра. У загальній складності, в тому числі і через підняття тарифів ми оцінюємо, що недоотримання виручки українськими виробниками повинно бути в розмірі від $420 до $600 млн», - сказав він.

Жорсткі торговельні заходи щодо України були анонсовані і введені РФ у відповідь на набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Угода запрацювала в повному обсязі з 1 січня 2016 року. Тоді ж вступили в силу російські торговельні обмеження, включаючи повну заборону на імпорт українського продовольства. З 4 січня набула чинності заборона на транзит українських товарів по території РФ.

Раніше  повідомлялося, що Кабмін планує розглянути перспективи введення нових санкцій проти РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?