Виявлено корисні властивості томатного соку для боротьби з раком
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Виявлено корисні властивості томатного соку для боротьби з раком

Виявлено корисні властивості томатного соку для боротьби з раком
Джерело:  Ортодокс

Томатний сік може допомогти в профілактиці раку грудей, як з'ясували дослідники з США. Всього однієї склянки соку на день достатньо для того, щоб в крові жінки підвищився рівень захисного гормону, пише Orthodox.
Дослідники з Rutgers University в Нью-Джерсі вирішили дослідити рівень гормону адипонектину, що володіє широкою захисною дією, в крові 70 жінок у віці 55 років і старше.
Виявилося, що при включенні в щоденний раціон всього однієї склянки томатного соку рівень гормону підвищується на цілих 9%. При цьому жінкам, які терпіти не можуть томатний сік, зневірятися не треба. Точно такий же ефект захисту від раку грудей забезпечить кетчуп, томатний суп або паста.
"Переваги вживання достатньої кількості томатів та продуктів на їх основі були очевидні навіть при невеликому відрізку часу, - говорять дослідники. - Жінки можуть з легкістю заповнювати необхідну кількість томатів щодня. В одній склянці соку міститься достатня для захисту від раку грудей кількість пігменту лікопіну, завдяки якому помідори знаходять свій характерний червоний колір. А саме цей пігмент і чинить благотворний вплив на організм".
Раніше вчені дійшли висновку про те, що завдяки споживанню томатів і лікопіну, який в них міститься, чоловіки знижують небезпеку розвитку раку передміхурової залози - найпоширенішої онкологічної хвороби серед представників сильної статі.
Тепер з'ясовується, що томати захищають і від найбільш поширеного жіночого раку. У дослідженні брали участь тільки ті жінки, хто мав якісь фактори ризику, пов'язані із загрозою виникнення пухлини: від зайвої ваги до сімейної історії хвороб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?