Знайдене нове найбільше просте число
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Знайдене нове найбільше просте число

Знайдене нове найбільше просте число
Джерело:  New Scientist

Нове найбільше просте число складається з 22 338 618 цифр. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  New Scientist.


Простим числом називається натуральне число, яке має тільки два дільника - одиницю і самого себе. Знайдене нове число відноситься до чисел Мерсенна. Вони мають загальну формулу 2 у ступені х - 1, де х - теж просте число.


Число, рівне 2 у ступені 57885161 - 1 знайшов Куртіс Купер у межах проекту Great Internet Mersenne Prime Search (GIMPS), яке спрямоване на пошук нових простих чисел.


"Усього відомо 49 чисел, що належать до цієї групи, з яких 15 було відкрито у межах GIMPS", - наголошується у повідомленні.


При цьому програмне забезпечення GIMPS автоматично перевіряє те, чи є число простим, і комп'ютер Купера знайшов число ще у вересні минулого року. Однак збій у програмному забезпеченні не дав можливість відправити лист з повідомленням про відкриття вчасно.


Зазначимо, що до цього найбільше число складалося з п'яти мільйонів цифр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?