Президенти України та Туреччини зустрілися у Давосі
Категорія
Політика
Дата публікації

Президенти України та Туреччини зустрілися у Давосі

Президенти України та Туреччини зустрілися у Давосі
Джерело:  president.gov.ua

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Турції Ахметом Давутоглу, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу  президента України.


Петро Порошенко та Ахмет Давутоглу відзначили, що перед Україною та Туреччиною, як перед справжніми стратегічними партнерами, стоїть амбітний порядок денний у 2016 році. У цьому контексті сторони обговорили стан підготовки низки важливих двосторонніх заходів, насамперед, п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке відбудеться в Анкарі, а також візиту Глави турецького Уряду в Україну.


Сторони також обговорили питання, пов’язані з економічною агресією Росії щодо обох країн. На думку співрозмовників, введені Російською Федерацією обмеження є не лише безпідставними, а й такими, що суперечать нормам міжнародного права та зобов’язанням РФ у СОТ.


Ахмет Давутоглу відзначив високу динаміку перетворень в Україні і висловив готовність сприяти українській стороні у подальшому впровадженні реформ.


Лідери двох держав обмінялися думками щодо деокупації Криму та Донбасу. Прем’єр-міністр Туреччини підтвердив незмінну підтримку його країною суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів. Співрозмовники погодились із тим, що повернення Криму Україні дозволить не лише відновити законний статус півострова, а й припинити порушення прав людини окупаційною владою, а також його небезпечну мілітаризацію.


Сторони також обговорили ситуацію у Чорноморському та Близькосхідному регіонах і домовились посилити координацію з метою протистояння спільним зовнішнім викликам та загрозам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?