Курці практично не сприймають гіркий смак
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Курці практично не сприймають гіркий смак

Курці практично не сприймають гіркий смак
Джерело:  Ортодокс

У журналі Chemosensory Perception оприлюднені результати дослідження вчених з Франції про сприйнятливість курців і людей, що піклуються про своє здоров'я, до різних смаків, пише Orthodox.
В експериментах був задіяний 451 чоловік, які під керівництвом медиків перевірили сприйнятливість курців і людей, які не палять, до різних смаків, а також досліджували зміни смакових рецепторів у курців.
Було встановлено, що такі категорії смаку, як солодке, кисле і солоне, обидві групи випробовуваних відчувають однаково. Гіркі ж продукти викликали реакцію тільки у тих, хто не палить, у той час як у курців сприйняття гіркоти виявилося значно притупленим.
Саме з цієї причини люди, які захоплюються палінням, воліють вживати продукти з більш вираженим гірким смаком, наприклад, гіркий шоколад, міцний чай і каву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?