У журналі Chemosensory Perception оприлюднені результати дослідження вчених з Франції про сприйнятливість курців і людей, що піклуються про своє здоров'я, до різних смаків, пише Orthodox.
В експериментах був задіяний 451 чоловік, які під керівництвом медиків перевірили сприйнятливість курців і людей, які не палять, до різних смаків, а також досліджували зміни смакових рецепторів у курців.
Було встановлено, що такі категорії смаку, як солодке, кисле і солоне, обидві групи випробовуваних відчувають однаково. Гіркі ж продукти викликали реакцію тільки у тих, хто не палить, у той час як у курців сприйняття гіркоти виявилося значно притупленим.
Саме з цієї причини люди, які захоплюються палінням, воліють вживати продукти з більш вираженим гірким смаком, наприклад, гіркий шоколад, міцний чай і каву.
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації