РФ є більшою загрозою для країн НАТО, ніж біженці - генерал
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ є більшою загрозою для країн НАТО, ніж біженці - генерал

РФ є більшою загрозою для країн НАТО, ніж біженці - генерал
Джерело:  Радіо Прага

Голова Військового комітету НАТО, генерал і колишній начальник Генерального штабу Чехії Петр Павел не згоден з позицією президента Чеської Республіки Мілоша Земана з приводу організованого припливу біженців до Європи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Прага.
Павел вважає, що твердження про наявність координуючої сили в міграційній кризі не підтверджується інформаційно-аналітичними висновками, доступними всім державам-членам НАТО.
"Необхідно взяти до уваги, що частина з них (біженців) є економічними мігрантами, які вирушили в дорогу з метою поліпшення свого соціального та економічного становища. Кількість їх збільшилася, в тому числі і в результаті відкритості деяких європейських країн. Якби деякі держави меншою мірою виявляли свою готовність приймати біженців, і про це було добре відомо, то потік економічних мігрантів був би скромніше", - зазначив генерал.
На його думку, серйознішу загрозу для країн НАТО зараз являє собою РФ, а не біженці.
"Якщо з двох загроз вибирати більш значну, то держава, що володіє винятковим військовим арсеналом, включаючи ядерну зброю, і яка, не бентежачись, порушує міжнародні договори, безсумнівно, виходить з точки зору наявності ризику на першу позицію", - підкреслив Павел.
Як повідомлялося, Румунія закликала до створення флотилії НАТО на Чорному морі, що обумовлено посиленням позицій РФ у Чорноморському регіоні, зокрема, після анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?