Суркіс не зацікавлений у проведенні Ліги Чемпіонів-2018
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суркіс не зацікавлений у проведенні Ліги Чемпіонів-2018

Суркіс не зацікавлений у проведенні Ліги Чемпіонів-2018
Джерело:  КиївВлада

Віце-президент УЄФА і почесний президент ФФУ Григорій Суркіс намагається перенести заплановане засідання виконкому УЄФА і затягнути вибір міста на Лігу Чемпіонів у 2018 році, передає ONLINE.UA з посиланням на КиевVласть.
Про це повідомляє джерело видання Чемпіон в Кабінеті Міністрів.
Для подачі заявки потрібен чималий список документів і гарантій від влади. За крок від готовності всього необхідного для подачі заявки стало відомо, що Міністерство фінансів не підпише документ, який підтверджує гарантії України.
Аргументом з цього питання стала категорична позиція щодо участі в цьому проекті Григорія Суркіса як віце-президента УЄФА, і абсолютна неприязнь з боку міністра економіки Наталії Яресько.
Як інформують джерела, таке ставлення до нього, швидше за все, виникло після того, як міністру став відомий факт того, що Суркіс-старший нев'їзний до США.
Як зазначають джерела видання, з боку міністерства є чітка позиція, яка жодним чином не пов'язана з відстоюванням чиїхось інтересів. Гарантії від міністерства фінансів ФФУ таки отримала і передала весь необхідний пакет документів, але це все вже відбулося після втручання президента України, який пояснив, що це питання іміджу всієї країни.
Також стало відомо, що Григорій Суркіс намагається перенести засідання виконкому УЄФА, на якому затвердять місто-господар фіналу Ліги Чемпіонів в 2018 році, яке відбудеться 21 січня.
Попереднє засідання Виконкому вже було перенесено на прохання та з ініціативи Суркіса. Причиною цього є те, що Суркіс особисто не зацікавлений у проведенні фіналу Ліги чемпіонів, оскільки ініціатива проведення фіналу йшла не від нього.
Зараз Суркіс намагається затягнути якнайдалі процес вибору міста.
Ініціатором фіналу Ліги чемпіонів у Києві в 2018 році були президент України Петро Порошенко і тоді ще глава УЄФА Мішель Платіні.
Нагадаємо також, що раніше ЗМІ повідомляли про те, що віце-президент УЄФА Григорій Суркіс під час жеребкування на Чемпіонат світу з футболу 2018 ночував у резиденції президента РФ і вів переговори з Медведчуком і Путіним щодо виборів президента ФІФА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?