Порошенко на Варшавському саміті НАТО представить програму реформування ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко на Варшавському саміті НАТО представить програму реформування ЗСУ

Порошенко на Варшавському саміті НАТО представить програму реформування ЗСУ

Зараз йде процес напрацювання Стратегічного оборонного бюлетеня, який буде взято за основу Державної програми реформування ЗСУ. Завершення роботи над ним очікується до кінця лютого. Про це заявив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Програма планується для презентації президентом України на Варшавському саміті НАТО в липні цього року", - сказав Муженко після засідання Військового комітету НАТО у штаб-квартирі Альянсу.
За словами глави Генштабу, вже визначені головні напрями і пріоритети реформування ЗСУ, про які також проінформовані відповідним листом і Військовий комітет Альянсу, і всі країни-члени НАТО.
Муженко назвав чотири основних пріоритети реформування Генштабу.
"Це питання оборонного планування та оперативного планування застосування збройних сил, нарощування оперативних можливостей, у тому числі як елемент нарощування здібностей, - підготовка наших військовослужбовців, наших підрозділів до виконання бойових завдань. Також розглядається логістичне забезпечення, у тому числі медичне забезпечення. Безумовним пріоритетом є створення сил спеціальних операцій", - розповів він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?