Українці розчаровані проведенням реформи прокуратури - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці розчаровані проведенням реформи прокуратури - опитування

Українці розчаровані проведенням реформи прокуратури - опитування
Джерело:  online.ua

У липні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав новий закон про прокуратуру, згідно з яким в Україні має бути створена п'ятирівнева система прокуратури: Генеральна прокуратура, регіональні прокуратури, місцеві прокуратури, військові прокуратури і Спеціалізована антикорупційна прокуратура.
Експерти тоді розглядали набуття чинності законом про прокуратуру та запуск реформи позитивно, проте визнавали, що головний ризик виходить від старого прокурорського прошарку в керівництві ГПУ.
Зараз в позитивний результат реформи прокуратури вже практично ніхто не вірить. За словам и заступника Генпрокурора Віталія Каська, американська і європейська сторони негативно оцінюють результати реформи, адже вона не призвела до серйозного кадрового оновлення. Більше того, Касько розповів, що корупція в прокуратурі все ще присутня, тільки останнім часом суми хабарів почали відрізнятися.
Переважна кількість українців (92%) також вважають, що реформа прокуратури не призвела до серйозного кадрового оновлення.




Ліміт довіри США вичерпав генеральний прокурор Віктор Шокін. У Держдепартаменті поставили умову - США нададуть Україні кредитні гарантії в розмірі $1 млрд тільки в разі відставки Генпрокурора. На думку американських чиновників, це свідчитиме про результативну боротьбу з корупцією в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?