Харчова сода може врятувати життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Харчова сода може врятувати життя

Харчова сода може врятувати життя
Джерело:  Ортодокс

Багато хто з нас думає, що харчова сода є лише необхідною частиною рецептів зі створення тортів і тістечок, але нове дослідження показало, що цей інгредієнт грає набагато важливішу роль - він може допомогти врятувати життя, пише Orthodox.
Вчені з університету Юти з'ясували, що літні люди з низьким рівнем бікарбонату, який є основним компонентом в харчовій соді, мають на 24% більше шансів померти передчасно. Це відкриття припускає, що підвищення рівнів бікарбонату може продовжити життя людини.
Нирки і легені працюють разом шляхом варіювання рівнів бікарбонату і вуглекислого газу в крові. Це допомагає підтримувати баланс рН тіла в здоровому діапазоні, що дає можливість клітинам і органам працювати належним чином.
Однак до цих пір було незрозуміло, як ці тонкі зміни в кислотно-лужному балансі організму впливають на тривалість життя відносно здорових літніх людей. Експерти проаналізували дані 2287 учасників віком від 70 до 79 років, спостерігаючи за ними більше 10 років.
Дослідження показало, що люди з нормальним або високим рівнем бікарбонату мали найнижчий ризик померти під час спостереження, в той час як люди з низьким його рівнем мали більш високі ризики передчасної смерті.
Вчені рекомендують людям з низьким рівнем бікарбонату збільшити споживання продуктів, які виробляють його в організмі, у тому числі фруктів і овочів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?