Із сайту Інтерполу зникли майже всі чиновники часів Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Із сайту Інтерполу зникли майже всі чиновники часів Януковича

Із сайту Інтерполу зникли майже всі чиновники часів Януковича

З офіційного сайту Інтерполу знята інформація про розшук екс-прем'єра Миколи Азарова, колишнього глави Міністерства охорони здоров'я Раїси Богатирьової, бізнесмена Сергія Курченка, екс-міністра фінансів Юрія Колобова і колишнього нардепа Юрія Іванющенка.
Про це заявив голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін, передає ONLINE.UA.
"Зникнення всіх цих підозрюваних з бази Інтерполу може означати тільки одне - справи екс-чиновників часів Януковича успішно зливають. Свого часу як Шокін, так і Аваков вже пропіарилися, що екс-чиновники часів Януковича були подані в міжнародний розшук, тепер нехай пояснять, чому вони звідти зникли", - повідомив він.
Згідно з українським законодавством, якщо особи немає в базі розшуку Інтерполу, то в Україні можуть виникнути перешкоди для отримання дозволу на спеціальне досудове розслідування.
"Фактично, відсутність такого дозволу не дозволить довести справи до суду. Отже, і неможливо буде повернути награбоване майно Януковичів, Азарова та інших чиновників колишньої влади", - розповів юрист організації Денис Свириденко.
За інформацією Центру, станом на сьогоднішній день під міжнародними санкціями перебувають 18 колишніх українських високопосадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?