Перші процесори AMD Zen будуть призначені для настільних ПК
Категорія
Технології
Дата публікації

Перші процесори AMD Zen будуть призначені для настільних ПК

Перші процесори AMD Zen будуть призначені для настільних ПК
Джерело:  3dnews.ru

Плани Advanced Micro Devices з випуску нового покоління графічних рішень більш-менш ясні. З урахуванням наявності робочих зразків чіпів Polaris як бюджетного, так і вищого класів, вони, швидше за все, увінчаються успіхом, і в середині року ми вже побачимо дискретну графіку нового покоління.

Не настільки ясна ситуація з центральними процесорами. Особливості та переваги архітектури Zen вже добре відомі і розписані в деталях, але не все настільки безхмарно з термінами появи реальних процесорів Zen на прилавках магазинів. До слова, споживчі Zen можуть зберегти маркування FX, пише 3Dnews.


Як повідомляють зарубіжні джерела, зокрема, популярний ресурс PCWorld, зараз AMD в процесі переговорів з виробниками готових ПК. Мета переговорів ясна: це досягнення домовленості про використання нових процесорів Zen під кодовою назвою Summit Ridge в їхніх майбутніх продуктах. На жаль, наявна наразі інформація говорить про те, що розраховувати на середину року не доводиться. Так, споживчі версії Zen побачать світ перш серверних варіантів, але станеться це лише в кінці поточного року. Серверні Zen і зовсім почнуть скоряти ринок лише в 2017 році. Більш ранні слайди, опубліковані компанією, демонструють впровадження Zen в період 2015-2016 рр.


Ентузіастам продукції AMD доведеться почекати.


Це не дуже добре для AMD, яка наразі не може запропонувати покупцям нічого підходящого в сегменті потужних процесорів для ігрових систем і демонструє досить сумні фінансові результати. Проте глава компанії Ліза Су (Lisa Su) впевнена, що з появою на ринку процесорів з архітектурою Zen дозволить компанії відвоювати частину ринку у домінуючої зараз на ньому Intel. На думку керівництва AMD, архітектура Zen буде конкурентоспроможною і здатною змагатися з Intel Skylake і Kaby Lake. Сама Ліза Су описує Summit Ridge як «повернення в сектор продуктивних настільних рішень». Підстави для цього у неї є; хоча точно рівня продуктивності процесорів Zen поки ніхто не знає, вже відомо, що в перерахунку на такт нова архітектура на 40% перевершує поточну під назвою Excavator.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?