Стали відомі причини позбавлення акредитації російських консулів
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі причини позбавлення акредитації російських консулів

Стали відомі причини позбавлення акредитації російських консулів

П'ять із шести почесних консулів РФ у США закрили через втручання Росії в американську дипломатичну діяльність. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Интерфакс.
"Цю дію прийнято у відповідь на тривале російське втручання в нашу дипломатичну консульську діяльність у Росії, включаючи широкий утиск нашого персоналу", - сказав прес-секретар посольства США в РФ Вільям Стівенс.
До таких дій Вашингтон відніс закриття американського центру в Москві, а також 28 американських "куточків" по всій Росії.
Однак, це жодним чином не відбивається на офіційній дипломатичної діяльності Росії, включаючи її посольство, генеральні консульства і культурний центр у Вашингтоні.
Нагадаємо, США позбавило акредитації консулів в Каліфорнії, Юті, Міннесоті, Флориді і Пуерто-Ріко. За повідомленням міністерства, їм навіть загрожують кримінальним переслідуванням

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?