Київ має бути прикладом перетворення для кожного міста України - Кличко
Категорія
Культура
Дата публікації

Київ має бути прикладом перетворення для кожного міста України - Кличко

Київ має бути прикладом перетворення для кожного міста України - Кличко

Відразу ж після обрання главою Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко виступив із заявою про те, що головне завдання місцевої влади будь-якого населеного пункту, - виконання реальних перетворень для гідного і комфортного життя жителів, передає  ONLINE.UA  з посиланням на прес-службу  КМДА.


На думку Віталія Кличка, - Київ, будучи столицею нашої країни, формує стандарти прозорості та ефективності влади в Україні.


«Робимо це ми з використанням сучасних технологій - першими в Україні ввели технологічну систему управління Smart City. Це відкритий бюджет, електронні закупівлі, оплата рахунків в електронному вигляді, Wi-Fi і безготівковий розрахунок в метро. Ми також першими в країні запустили портал електронних петицій, який користується великою популярністю у киян», - підкреслив мер.


Також, на його думку, для всіх міст країни сьогодні надзвичайно важлива співпраця з міжнародними експертами та фахівцями.


«Україна сьогодні приваблива для інвестицій. Головне, щоб інвестори бачили, що у нас відбуваються зміни, і ми працюємо прозоро і чесно. Київ, наприклад, менш ніж за два роки привернув 1,7 млрд грн інвестицій. Також разом зі Світовим банком ми розробили нову транспортну систему міста. Я впевнений: залучати наших партнерів було б корисно і іншим містам. Обіцяю допомогти вам у цьому», - звернувся Віталій Кличко до мерів українських міст.


З іншого боку, він висловив переконання, що інвестори не прийдуть в Україну, а люди не побачать реальних змін, якщо не викорінити корупцію.


«Так, ми її ще не побороли, але бій триває. Перекривши корупційні схеми, які будувалися десятиліттями, ми в минулому році збільшили надходження до міського бюджету на 30%. І це тільки початок», - зазначив Віталій Кличко.


Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що Віталій Кличко обраний головою Асоціації міст України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?