Білий хліб провокує ожиріння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Білий хліб провокує ожиріння

Білий хліб провокує ожиріння
Джерело:  Ортодокс

Іспанські вчені з Університету Наварри виявили, що щоденне вживання всього трьох скибочок білого хліба здатне викликати утворення зайвої ваги і навіть розвиток ожиріння. При цьому хліба з висівками це не стосується - збільшення ваги він не викликає, пише Orthodox.
Фахівцями було проведене 5-річне дослідження, в якому взяли участь 10 000 чоловік. Фахівці виявили, що люди, які щодня вживали 120 г білого хліба і більше, були схильні до ризику появи надмірної ваги на 40% більше, ніж ті люди, які з'їдали 60 г білого хліба на тиждень і менше. Експерти кажуть, що одна скибочка білого хліба важить близько 40 г, тому вживання всього трьох скибочок білого хліба на день може привести до розвитку ожиріння.
Отримані дані пояснюють таку високу поширеність ожиріння у Великобританії, де середній британець регулярно з'їдає на сніданок два тости з білого хліба, а потім ще з'їдає бутерброд на обід. Майже 12 мільйонів буханців хліба продається у Великобританії кожен день, і майже три чверті з них - це білий хліб. Вживання білого хліба може чинити негативний вплив на здоров'я та фігуру, тому що він, як правило, містить мало клітковини і велику кількість солі і цукру, кажуть фахівці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?