Півгодини сміху замінюють похід до спортзалу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Півгодини сміху замінюють похід до спортзалу

Півгодини сміху замінюють похід до спортзалу
Джерело:  Ортодокс

Представлено черговий доказ того, що сміх благотворно впливає на організм людини, пише Orthodox.
Учені з Каліфорнійського університету прирівняли сміх до бігу або занять фітнесом, заявивши, що люди, які багато сміються, в такій же мірі здорові, як і ті, хто веде активний спосіб життя.
Кілька хвилин сміху на день надають такий же позитивний вплив на стан серцево-судинної системи, що і фізична активність, резюмували дослідники з США.
«30 хвилин сміху допомагають знизити рівень гормону стресу в крові і нормалізувати тиск. Саме такий ефект досягається в тих, хто регулярно займається фітнесом або бігом», - повідомили автори нового проекту, який вивчав ефект сміху.
Вченими було проведено експеримент за участю добровольців - чоловіків і жінок, яких організатори розділили на дві групи: у першій учасники дивилися комедійні фільми, у другій - драматичні фільми.
Фільми, що викликали відповідні емоційні реакції у людей, добровольці переглядали по 20 хвилин на добу щодня протягом декількох тижнів.
Перевірка показників здоров'я у волонтерів в кінці експерименту виявила наступну кореляцію: ризик серцево-судинних захворювань серед тих, хто регулярно сміявся, був майже на 40% нижче, ніж у тих, хто дивився драми. За словами вчених, це можна порівняти з тим, як якби люди регулярно тренувалися.
Деякий час тому вчені з Університету Лома-Лінда представили результати дослідження, яке виявило користь сміху для головного мозку людини. Медики встановили, що часто усміхнені люди краще захищені від негативних вікових процесів, пов'язаних з деградацією розумових здібностей і втратою пам'яті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?