У Дніпропетровську відкрилася виставка картин поранених бійців АТО (5 фото)
Категорія
Культура
Дата публікації

У Дніпропетровську відкрилася виставка картин поранених бійців АТО (5 фото)

Міністерство оборони України
У Дніпропетровську відкрилася виставка картин поранених бійців АТО (5 фото)

У Дніпропетровському будинку Спілки архітекторів відкрилася виставка картин, які намалювали поранені бійці АТО при лікуванні в Дніпропетровському військовому госпіталі та інших медичних установах міста.
З початку проекту пройшов майже рік. За допомогою 8 волонтерів-художників власні роботи створили понад 100 бійців. Кожен намалював від 3 до 6 картин. Своїми роботами бійці прикрасили стіни палат, дарували їх лікарям, відправляли рідним, а з більше трьох десятків картин утворили експозицію виставки.
- Через живопис хлопці отримують психологічну розрядку, викид адреналіну. Вони занурюються у творчість і забувають про біль. Не дивно, що на їхніх картинах зображені квіти, пейзажі, море і ніякої війни, - розповів організатор проекту голова спілки дизайнерів України Анатолій Менька.
Проект продовжиться в нещодавно відкритому Центрі реабілітації бійців АТО, де планується проведення занять з арт-терапії. До проведення занять залучатимуться професійні художники, скульптори та музиканти.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?