Переговори щодо Сирії повинні пройти за участю курдів - Лавров
Категорія
Світ
Дата публікації

Переговори щодо Сирії повинні пройти за участю курдів - Лавров

Переговори щодо Сирії повинні пройти за участю курдів - Лавров

Переговори щодо Сирії за підтримки ООН, початок яких заплановано на кінець цього тижня, не будуть успішними, якщо на них не запросять представників курдів. На цьому наполягає міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Спецпредставник ООН Стаффан де Містура 26 січня відправить опозиційним групам запрошення взяти участь у переговорах після того, як вони були відкладені на кілька днів через проблеми з формуванням делегації.
Глава МЗС РФ заявив, що одна з міжнародних сил з підтримки переговорів (швидше за все, він мав на увазі Туреччину) заперечуватиме проти участі курдів і сирійської курдської Партії демократичного союзу (PYD).
"Без цієї партії, без цього учасника переговорів не можна досягти тих результатів, яких ми хочемо, остаточного політичного врегулювання в Сирії", - зазначив Лавров, пообіцявши, що РФ не ветуватиме переговори, якщо курди не будуть запрошені.
У свою чергу, Туреччина, яка засуджує діяльність PYD, заявила про своє бажання бачити деяких сирійських курдів на переговорах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?