Софія Київська знову зводить оборонні мури
Категорія
Культура
Дата публікації

Софія Київська знову зводить оборонні мури

Софія Київська знову зводить оборонні мури

Упродовж 2015 року Національний заповідник Софія Київська здійснив комплекс ремонтно-реставраційних робіт на пам'ятці XVIII ст Андріївська церква, розпочато реставрацію оборонних мурів XVIII cт, продовжено реконструкцію інженерних мереж на території архітектурного ансамблю Софійського собору. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу  Міністерство культуры України.
«На здійснення дослідницьких, проектних та підрядних робіт Міністерством культури України було виділено більше 12 млн. грн. Всі роботи проводились за наявності проектно - кошторисної документації, відповідних дозволів та погоджень», - йдеться у повідомленні.
Особливу увагу було прикуто до Андріївської церкви - перлини архітектурної спадщини доби бароко, збудованої у 1747-1762 роках. У 2008 році Центром всесвітньої спадщини Андріївську церкву було внесено до попереднього списку ЮНЕСКО для представлення на повноцінну номінацію.
Тут в 2015 році виконано реставрацію фасадів, підсилення елементів декоративних веж; розчищення та захист декоративних металевих елементів із позолотою; ремонт віконних пройомів; улаштування архітектурно-декоративного освітлення фасадів, укріплення схилу, тощо.
Впродовж року постійно проводився інструментальний моніторинг за станом пам'ятки та пагорбу. Показники вимірів підтвердили стабілізацію схилу та фундаментів.
За словами керівництва Національного заповідника Софія Київська, аварійний стан Андріївської церкви подоланий і пам'ятка перебуває у стабільному стані. Завершити всі зовнішні роботи планується в цьому році, а оглядовий майданчик біля Андріївської церкви туристи зможуть відвідати вже влітку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?