27 січня в Україні та світі: головні новини дня
Категорія
Політика
Дата публікації

27 січня в Україні та світі: головні новини дня

27 січня в Україні та світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 27 січня.

Україна

1. Верховна Рада України

відхилила

пропозиції президента до Закону «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань в іноземній валюті». На підтримку пропозицій президента висловився 101 парламентарій при необхідній кількості в 226 голосів.


2. Троє новообраних суддів Конституційного суду - Віктор Кривенко, Віктор Колесник і Володимир Мойсик -

склали

присягу в парламенті.


3. Кабмін

звільнив

в.о. міністра екології та природних ресурсів Сергія Курикіна у зв'язку з розслідуванням замаху на злочин із розкрадання 550 млн гривень. НАБУ

перевіряє

інформацію про розтрату державних коштів у Мінекології.



4. Нардепи повернули на доопрацювання законопроект «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг».
5. Під час засідання ПАРЄ російський опозиціонер і голова партії ПАРНАС сказав, що Крим буде повернений до складу України.



Світ

1. У Москві валютні позичальники біля будівлі банку Райффайзен заявили, що економіка РФ не справляється з анексією Криму і просили повернути його Україні. Люди вимагали розглянути прийнятні схеми рефінансування кредитів.
2. Міністр закордонних справ Канади заявив, що його країна готова вести діалог з РФ і відновити співпрацю.
3. У Мінську розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи за рішенням ситуації на Донбасі.



4. Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив про намір бойкотувати фінальні президентські дебати республіканців через конфлікт з модератором від каналу Fox News Мегін Келлі в перших дебатах в серпні.
5. Міжнародний кримінальний суд в Гаазі уповноважив прокуратуру почати розслідування військових злочинів, які могли бути вчинені на території Південної Осетії під час Російсько-грузинська війна в 2008 році.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?