МЗС просить українців утриматися від поїздок до Латинської Америки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

МЗС просить українців утриматися від поїздок до Латинської Америки

МЗС України
МЗС просить українців утриматися від поїздок до Латинської Америки

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам країни, в першу чергу, вагітним жінкам і жінкам, які планують вагітність, утриматися від поїздок без крайньої необхідності в країни Латинської Америки до стабілізації епідеміологічної ситуації в регіоні, передає ONLINE.UA з посиланням на повідомлення відомства.
«У зв'язку зі зростанням в країнах Південної Америки і Карибського басейну (зокрема, в Бразилії, Мексиці, Чилі, Еквадорі, Домініканській Республіці) кількості випадків зараження вірусом Зіка, який є збудником захворювань мікроцефалією, вродженою аномалією головного мозку у новонароджених, а також високим ризиком інфікування іншими видами небезпечних захворювань, такими як лихоманкаденге і чикунгунья, МЗС рекомендує громадянам України (в першу чергу, вагітним жінкам і жінкам, які планують вагітність) утриматися від поїздок без крайньої необхідності в країни Латинської Америки до стабілізації епідеміологічної ситуації в регіоні», - йдеться на сайті МЗС.
Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрений комітет через «вибухове» поширення вірусу Зіка, пов'язаного з тисячами вроджених дефектів в Латинській Америці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?