Щоденне споживання кофеїну не прискорює роботу серця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Щоденне споживання кофеїну не прискорює роботу серця

Щоденне споживання кофеїну не прискорює роботу серця
Джерело:  Ортодокс

Хороші новини для любителів кави, чаю та шоколаду: регулярне споживання кофеїну не викликає прискорення серцебиття. Нове дослідження кидає виклик сучасній медицині, кажуть його автори, пише Orthodox.
Водночас вони повідомляють, що ризики для здоров'я від постійного споживання кофеїну потребують додаткового дослідження.
"Рекомендації, які радять відмовитися від регулярного споживання продуктів, що містять кофеїн, для запобігання порушенням серцевого ритму, повинні бути переглянуті. Ми, можливо, зайве перешкоджаємо споживанню таких напоїв, як шоколад, кава і чай, які насправді приносять користь серцево-судинній системі", - сказав старший автор дослідження доктор Грегорі Маркус з Університету Каліфорнії.
В експерименті взяли участь 1400 здорових людей, які пили каву, чай і шоколад. Вони завжди носили з собою портативний прилад, який контролював їх серцевий ритм протягом 24 годин. 61 відсоток учасників споживали більше однієї чашки напою, що містить кофеїн. Ті, хто споживав більш високі дози, не мали прискореного серцебиття, йдеться в результатах дослідження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?